onsdag 29 juni 2016

Dubbelpanerad torsk med citron- och dillpotatis

Igår var det tisdag och då brukar vi ha fisk. Så också igår. Jag orkade inte lägga in receptet igår kväll så det kommer istället här. Någon bild lyckades jag inte heller fixa så du får använda fantasin. Gott var det i alla fall tyckte familjen. Bjöd även båda bröderna Hult på middag eftersom vi hade mycket fisk. Synd att fin mat ska hamna soporna.
Jag åt en grönsaksbiff till.

6 st torskfilé
salt
citronpeppar
2-3 dl vetemjöl
3 ägg
2-3 dl ströbröd
1-2 dl panko

1 1/2 kg potatis
1 citron
1 knippa dill
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

3 dl gräddfil
1 tsk citronpeppar
2 krm salt

4 stora morötter
1/2 påse mangold
3 msk olivolja
1 /2 msk äppelcidervinäger
1 1/2 tsk honung
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Skala och koka potatisen.
Riv det yttersta skalet på citronen.
Pressa ut saften.
Hacka dillen.
Häll av vattnet från potatisen.
Vänd ner en klick smör/olivolja, citronskal, citronsaft, salt och svartpeppar.


Skala och riv morötterna.
Rör ihop olivolja, äppelcidervinäger, honung, salt och svartpeppar.
Blanda ihop rivna morötter och mangold.
Ringla vinägretten över.

Vispa upp äggen i en skål/djup tallrik.
Häll los vetemjöl i en annan och ströbröd/panko i en tredje.
Krydda fisken med salt och citronpeppar.
Doppa fisken i vetemjöl, ägg och sist ströbröd.
Stek fisken i riktigt med smör på medelhög värme i 3 minuter per sida. Var försiktig så du inte översteker fisken.

Blanda gräddfil, citronpeppar och salt.

Servera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar