måndag 27 juni 2016

Ugnsrostade rotsaker med dijonsenap



Det finns nog inget godare och enklare att göra än att ugnssteka morötter, palsternacka och potatis. Älskar denna kombinationen av rotsaker.
Med lite honung, smör/olivolja, salt och svartpeppar så sköter sig stavarna i 220 graders ugn i 20-25 minuter. Ofta är detta ett tillbehör men det fungerar helt klarat som en av huvudrollern på middagstallriken.

Familjen åt stekt falukorv till medan jag hade en vegansk burgare från Anamma.

Såsen gick verkligen hem och jag tyckte den var super. Nästan så man ville ha den i ett glas och dricka den. Jag använde iMat och grönsaksbuljong men du kan givetvis använda grädde och kyckling-/kalvfond.

2 1/2 dl iMat/matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller 1 1/2 msk grönsaksfond
1 1/2 msk Dijonsenap
1 krm svartpeppar
2 krm salt

Blanda ingredienserna till såsen.
Koka upp under omrörning.
Smaka av om det behövs mer Dijonsenap,salt eller svartpeppar.
Om du tycker att det behövs så red såsen med lite maizena majsmjöl/vetemjöl utrört i lite vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar