tisdag 24 januari 2017

BBQ-kryddade kycklingben, klyftpotatis



Enkel matlagning där kycklingen och potatisen sköter sig själv i ugnen.


Skönt dagar som idag när jag lagar två olika rätter till middag.

1,2 kg BBQ-kryddade kycklingben

Klyftpotatis:
1 kg potatis
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
olivolja

Tzatziki:
3 dl turkisk yoghurt
1/2 solovitlök
1 1/2 tsk äppelcidervinäger
1 gurka
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Skala och klyfta potatisen.
Lägg potatisen i en ugnsfast form.
Gnid in olivolja och krydda.
Placera kycklingbenen ovanpå potatisen.
Tillaga i 220 graders ugn i 25-30 minuter eller tills potatisen är klar.
Rör runt några gånger så att potatisen inte fastnar men placera kycklingen överst ige.

Riv gurkan.
Lägg gurkan i ett durkslag och krydda med salt.
Låt stå 10-15 minuter och låt saltet dra ut vätskan.
Pressa ut så mycket vätska du kan.
Blanda ihop gurka, turkisk yoghurt och äppelcidervinäger.
Pressa ner vitlöken och tillsätt svartpeppar.
Smaka av och krydda eventuellt mer.

Blanda ihop olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
Blanda ihop dressingen med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar