torsdag 5 januari 2017

Zucchinibiffar


Idag jobbade jag bara fyra timmar eftersom det är dag innan röd dag. Sådana dagar är bra för då hinner jag laga två rätter till middag. Familjens kinamat och en vegansk till mig.

1 zucchini (cirka 4 dl när den är riven)
knappt 1 msk salt
2 stora schalottenlök
1 solovitlök
3 msk majsmjöl
2 msk potatismjöl
1 msk basilika
1 krm svartpeppar

Riv zucchini grovt.
Lägg i ett durkslag och tillsätt salt.  Vänd runt och låt stå 15-20 minuter. Saltet drar ut vätskan ur zucchinin.
Pressa ut så mycket du kan med händerna.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Forma till biffar  (7 mindre).
Stek/fritera i rikligt med olja i några minuter tills biffarna är gyllenbruna.

Servera med en sallad med grekisk style tofu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar