fredag 20 januari 2017

Kycklingnuggets med klyftpotatis

Kycklingnuggets:
600 gram kycklingfilé
2 ägg
2 dl corn flakes (naturell)
1 msk basilika (torkad går utmärkt)
1/2 dl maizena majsredning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
2 dl matyoghurt
1 dl ajvar relish
1/2 solovitlök
1/2 tsk salt

Blanda samman såsen och låt stå kallt.

Skär kycklingen i bitar.
Vispa ägg i en skål.
Krossa corn flakes lätt och lägg i en annan skål.
Blanda basilika, skorpmjöl, salt och svartpeppar med cornflakes.
Doppa kyckingen först i ägg sedan i torra blandningen.
Stek kycklingen gyllenbrun. Jag friterade mina och lät dem rinna av lite innan jag la dem på serveringsfatet.

Servera med klyftpotatis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar