torsdag 5 januari 2017

Biff med champinjoner och bambuskott



- Gott, sa gubben.
- Smakar det som på kinarestaurang, frågar jag.
- Godare!

Ganska bra betyg.

500 gram lövbiff
2 msk maizena
3 msk vatten
1 tumme färsk ingefära
1/2 tsk salt
100 gram färska champinjoner
1 burk bambuskott
1 solovitlök
1 1/2 msk kalvfond
3 msk Mushroom soja
2 msk ostronsås
4 dl vatten
1 msk sesamolja

Skär köttet i så tunna skivor som möjligt.
Blanda Maizena, vatten riven ingefära och salt.
Vänd ner köttet - rör runt alltihop. Låt stå några timmar.  Helst i kylskåpet över natten.
Skiva champinjoner och woka på hög värme.
Ta upp champinjonerna och låt dem vila.
Woka köttet i omgångar.
Blanda ihop kalvfond, vattnet, ostronsås och pressad vitlök.
Låt koka upp.
Häll av vätskan från bambuskotten.
Tillsätt champinjoner och bambuskott.
Koka några minuter.
Om såsen behöver redas gör det med ytterligare maizena majsredning utrört i vatten.
Häll sist i sesamolja och rör om.

Servera med kokt jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar