onsdag 11 januari 2017

Kycklingpaj



Fastän det var kyckling i dagens middag uppskattade gubben pajen. Väldigt god tyckte han faktiskt att den var.

Givetvis kan man ha andra grönsaker i fyllningen. Ge till exempel pajen medelhavssmaker med kyckling, rödlök, fetaost och oliver. Krydda med lite oregano eller basilika.

Pajskal:
50 gram smör
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

Fyllning:
300 gram kyckling
1/2 chili
1/2 zucchini
1/2 solovitlök
1 stor burk majs
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Äggstanning:
3 ägg
2 dl gräddfil
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sallad:
1/2 ask körsbärstomater
1/2 gurka
3 morötter

Dressing:
1/2 citron
3 msk olivolja
2-3 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet.
Tryck ut i en pajform.
Picka pajbotten med en gaffel.
Grädda i 200 graders ugn i 10 minuter.

Strimla kycklingen.
Kärna ur och finhacka chilin.
Tärna zucchini och hacka vitlöken.
Stek grönsakerna och kycklingen tillsammans med majs.
Vispa ihop äggstanningen.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg kycklingröran i pajskalet.
Häll över äggstanningen.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått din färg.

Dela tomater och gurka i tärningar.
Skala och riv morötterna.
Blanda ihop allt.

Blanda ihop dressingen och blanda ner den i salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar