söndag 15 oktober 2017

Biff med champinjoner och bambuskott


Söndagsmiddag blev asianstyle. Ett recept jag gjort tidigare men idag lite ändringar. Jag gjorde en vegansk variant med tofu till mig.

900 gram lövbiff
2 msk maizena
3 msk vatten
1 tumme färsk ingefära
1/2 tsk salt
100 gram färska champinjoner
1 burk bambuskott
1 solovitlök
1 1/2 msk kalvfond
2-3 msk Mushroom soja
2 msk ostronsås
1 burk kokosmjölk
vatten
1 msk sesamolja

Skär köttet i så tunna skivor som möjligt.
Blanda Maizena, vatten, riven ingefära och salt.
Vänd ner köttet - rör runt alltihop. Låt stå några timmar.  Helst i kylskåpet över natten.
Skiva champinjoner och woka på hög värme.
Ta upp champinjonerna.
Woka köttet i omgångar.
Vänd ner allt kött och tillsätt kokosmjölk, ostronsås, kalvfond och pressad vitlök.
Blanda runt ordentligt och låt koka upp.
Häll av vätskan från bambuskotten.
Tillsätt champinjoner och bambuskott.
Koka några minuter.
Om såsen behöver redas gör det med ytterligare maizena majsredning utrört i vatten.
Häll sist i sesamolja och rör om.

Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar