lördag 28 oktober 2017

Högrevsburgare med picklad rödlök och coleslaw


Vi lyxar till det på lördagsmiddagen med högrevsburgare. Maxi hade bra pris på högrev så jag köpte 1600 gram. Det blev 9 burgare.
Du behöver inte göra särskilt mycket med högrev. Snarare ska du göra så lite som möjligt när du gör burgare av högrev.
Några av burgarna fick en skiva Port Salut.

Coleslaw kan man göra på många sätt men jag gillar att hålla det enkelt. Vegansk blir coleslaw enkelt med iFraiche och vegansk majonnäs.

800 gram högrev
salt
svartpeppar

Forma till burgare och stek i cirka 3 minuter per sida.
Krydda med salt och svartpeppar.
Burgarna ska helst ha lite rosa kärna.

2 rödlökar
1/2 dl ättiksprit
1 dl strösocker
2 dl vatten

Skiva rödlök fint.
Blanda ättiksprit, strösocker och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda tills sockret smälter. Blanda lagen och rödlöken i en skål.
Låt stå tills allt svalnat.
Ställ in i kylskåp en stund innan servering.

Servera med hamburgerbröd, picklad rödlök, skivad saltgurka, skivad tomat, salladsblad, dressing och coleslaw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar