Ytterligare en karrégryta som föll familjen i smaken.
- Fast det är soltorkade tomater i, sa Max.
Jag gjorde en egen variant med pulled Oumph och iMat.
Efter maten bjöd gubben på kaffe och killevipp. Han är duktig min gubbe. Jag vågade inte smaka. All den mängden grädde, ägg och socker är inte snällt mot magen.
Han hade tidigare på dagen varit uppe hos mina föräldrar och givit dem varsin killevipp. Det är en av mammas favoriter.
900 gram karré
1 stor gul lök
1 solovitlök
1 burk soltorkade tomater
3 dl vatten
3 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
3 msk kalvfond
3 1/2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Hacka gul lök.
Strimla karrén och tomaterna.
Bryn lök, kött och tomat.
Pressa i vitlök.
Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt vatten, creme fraiche, grädde fond och senap.
Småputtra i minst 10-15 minuter.
Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Servera med kokt pasta och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar