Originalreceptet kommer från vegomagasinet.se och jag följde det ganska precist. Istället för salvia kanske jag nästa gång kommer att smaksätta med vitlök eller något annat gott. Bara testa sig fram.
1 gul lök
500 gram champinjoner
1 msk olivolja
3 dl valnötter
3 msk majsstärkelse
2 tsk mörk soja
2 tsk torkad salvia
3 krm salt
1/2-1 krm svartpeppar
Hacka lök och champinjoner fint.
Fräs lök och svamp tills det har släppt all vätska och fått lite färg.
Mixa under tiden valnötter till ett fint mjöl i matberedare.
Blanda ner lök och svamp i matberedaren och mixa till en slät smet.
Lägg över i en skål och blanda ner majsstärkelse, sojasås, torkad salvia, salt och svartpeppar.
Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
1 gul lök
500 gram champinjoner
1 msk olivolja
3 dl valnötter
3 msk majsstärkelse
2 tsk mörk soja
2 tsk torkad salvia
3 krm salt
1/2-1 krm svartpeppar
Hacka lök och champinjoner fint.
Fräs lök och svamp tills det har släppt all vätska och fått lite färg.
Mixa under tiden valnötter till ett fint mjöl i matberedare.
Blanda ner lök och svamp i matberedaren och mixa till en slät smet.
Lägg över i en skål och blanda ner majsstärkelse, sojasås, torkad salvia, salt och svartpeppar.
Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar