söndag 28 augusti 2011

Fläskfilégryta



Supersnabb men så otroligt god söndagsmiddag blir det med denna fläskfilégryta. Det skulle egentligen ha varit kantareller istället för champinjoner. Kantareller och lingon hör liksom ihop. Jag hade inga kantareller så här blev det champinjoner. Det går lika bra det. Jag serverar kokt potatis till men det hade gått utmärkt med klyftpotatis eller pasta också.

1 fläskfilé
1 paket bacon
1 gul lök
300 gram champinjoner
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
3 msk lingonsylt
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
eventuellt färsk timjan

Skär fläskfiléen i medaljonger.
Hacka löken.
Bryn medaljongerna på båda sidor.
Lägg över i en gryta.
Skär baconet i bitar och stek tillsammans med hackad lök.
Lägg över i grytan.
Skär svampen i kvartar och stek.
Lägg i grytan.
Tillsätt grädde, mjölk, fond och soja.
Koka ihop i 5-10 minuter.
Blanda ner lingonsylt.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red om det behövs med redning och koka i några minuter.
Strö eventuellt över färsk timjan.

Servera med kokt potatis, kokta morötter och haricot verts. Givetvis med en klick lingon till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar