torsdag 25 augusti 2011

Tacopaj



Nu har jag lovat Maja tacopaj i över en vecka. Hoppas att denna varianten passar henne. Har stulit receptet från http://www.bloggfamiljen.se/2011/08/14/staende-meny/
Victoria Lindberg har massor av just pajrecept som jag måste testa i framtiden.

Jag minskar på feferoni. Enligt recept ska det vara 4-6 men jag håller mig i nedre kanten och använder mig av fyra. I två av dem skrapar jag bort fröna också. Vågar inte använda mig av fler. Men visar det sig att familjen gillar det så kanske jag vågar nästa gång. Jag gillar ju stark mat men vill inte att styrkan får övertag.

Att använda sig av filmjölk i pajdeg har jag inte gjort innan så det ska bli intressant. Jag minns att mamma använde filmjölk i brödbaket när jag var liten.

Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram margarin
1 1/2 dl filmjölk

Blanda ihop allt till en deg.
Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Tryck ut i en pajform.
Förgrädda 10 min i 225 grader.



Fyllningen:
600-700 gram köttfärs
1 gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 tomater
4-6 feferoni

Hacka löken.
Bryn köttfärs och lök.
Tillsätt vatten och kryddpåsen.
Koka så att det mesta vattnet försvinner.
Lägg röran i pajskalet.
Hacka tomater och feferoni.
Lägg ovanpå köttfärsen.


Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor

Blanda och bred toppingen ovanpå pajen.



Grädda tills pajen fått vacker färg 10-15 min i 250 grader.



Servera med sallad

1 kommentar:

  1. Tack Lotta. Denna tacopajen var verkligen god. Ska göra den flera gånger. Jag tycker också att det räckte med 4 feferoni.

    SvaraRadera