måndag 22 augusti 2011

Helg utan matlagning men underbara möten



Denna helgen har verkligen försvunnit allt för fort. Men många möten och minnen finns bevarade i våra hjärtan.

Lördagen tillbringade vi i min svärfars stora släkts sällskap. Runt 80 släktingar i Dalstamsläkten träffades och åt och drack. Vilken underbar mat. Kycklingfilé, fläskfilé med bacon, potatisgratäng, grekisksallad och en röra som var så god. Sedan blev det kaffe på maten med kaka. Efter lite umgänge dukades sedan kaffe och tårta fram. En fräsch tårta med syra på toppen. Tror det var lemon curd eller möjligen lime. Gott var det och gubben åt 4-5 bitar.
När det var dags att bryta upp fortsatte vi till gubbens kusin. Kvällen övergick till natt innan vi styrde bilen hem. Men inte innan vi LOVAT att snart komma och hälsa på igen.

Söndagen blev fantastisk men på ett helt annat sätt. Med Attention NordÖStraSkåne tillbringade vi dagen vid Finjasjön i Sjörröd. Gubben och Maja paddlade kanot. Det täljdes smörknivar, bakades pinnbröd och grillades korv. Tipsrundan klarade gubben och tjejerna med ett fel och var bäst. Gubben fick med kajak också leka räddningskår. En av deltagarna kunde paddla åt ett håll men vända gick sämre. Nu är han en erfarenhet rikare.
När vi framåt eftermiddagen kom hem var vi alla helt slut.
Mat var ingen speciellt intresserade av.

Idag är det måndag och jag drar försiktigt igång mina gröna måndagar. Igår var ingen i familjen särskilt nöjda med tanken att det skulle bjudas på vegetarisk kost. Får fundera lite på vad jag ska erbjuda. Men vegetariskt ska det vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar