måndag 1 augusti 2011

Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater


Idag ska gubben grilla kött. Får se om han hittar något gott i affären. Tyvärr har Szabos Hemchark inte öppet så han får ta sig till Maxi.
Gubben gillar inte de där färdigmarinerade flintastekarna, kotletterna eller grillbenen. Han har fått för sig att det är gammalt kött eller sämre kvalitet på köttet som säljs som färdigmarinerat.
Klart det är bättre att marinera själv så du vet vad du får.
Som tillbehör till det grillade köttet tänkte jag servera matmuffins och en grekisk sallad.
Matmuffins är bra i många situationer. Som tillbehör till soppa, i picknick-korgen eller i barnens matlåda till utedagen.

12 muffins

5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 ägg
8 st soltorkade tomater i olja
1 kruka basilika
1/2 dl olja från tomtaterna
2 dl naturell grekisk yoghurt 
150 gram fetaost

Smörj en muffinsplåt med olivolja.
Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Vispa ihop ägg, yoghurt och olja.
Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
Hacka tomater och ost grovt.
Hacka basilika.
Blanda ner i smeten.
Klicka ut i muffinsplåt. Var inte rädd för att smeten är kletig. Den ska vara så.




Grädda ca 20 minuter i 200 grader mitt i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar