onsdag 10 augusti 2011

Pastagratäng



Har idag inte ork för mycket. Men ska ändå hinna med möte innan jobbet. Därför blir det så lite arbete vid spisen som möjligt. En pastagratäng är perfekt. Enkelt och går hem hos ungdomarna.
Denna typen av mat är perfekt när man inte äter samtidigt. Var och en värmer själv sin portion. Skulle det bli något över passar det perfekt i matlådan till jobbet.
Smaksättning och innehåll i en pastagratäng kan variera efter egen fantasi. Idag blir det bacon, paprika och lök.

300 gram okokt pasta (jag använde skruvar)
3 paket bacon
1 gul lök
2 paprikor (röd och gul)
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1 burk passerade tomater (500 gram)
2-3 riven ost

Koka pastan.
Låt rinna av ordentligt.
Klipp baconet i bitar och bryn.
Lägg upp bitarna på hushållspapper och låt dem rinna av.
Skala och hacka löken.
Stek löken så att den blir mjuk och glansig.
Tärna eller strimla paprikorna.
Tillsätt paprika och bacon i löken.
Rör ihop mjöl och lite av mjölken till en redning.
Koka upp och tillsätt resten av mjölken och passerade tomater.
Låt allt bli lite tjockt.
Rör ihop alla ingredienser.
Blanda ner 2/3 av den rivna osten.
Häll över allt i en ugnsfast form.


Strö över resten av osten.


Ställ in i ugnen 225 grader tills osten får färg.



Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar