Jag gillade verkligen laga mat idag. Att göra en köttfärspaj till familjen gav mig en löjlig lycka.
Gubben tyckte att det behövdes mer paj. Tjejerna åt friskt båda två.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
500 gram köttfärs
1 purjolök
500 gram krossade tomater
1 msk kalvfond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
100 gram färskost vitlök
3 äggvitor
2 dl crème fraiche
Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt stå kallt i 30 minuter.
Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Nagga och förgrädda i 10 minuter i 200 grader.
Fräs färsen smulig i stekpanna.
Skölj och skiva purjolöken.
Låt purjolök fräsa med färsen ett par minuter.
Låt purjolök fräsa med färsen ett par minuter.
Tillsätt krossade tomater, fond och kryddor.
Koka upp och klicka i färskost.
Koka upp och klicka i färskost.
Koka ihop 5-10 minuter och smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar