lördag 11 juli 2015

Penicillin igen - vissa personer är på fel plats

I juni var Magda sjuk och fick äta penicillin för första gången i sitt liv. Hon blev ganska snabbt bättre men bara några dagar efter avslutad kur svullnade halsen upp igen och gubben fick åka med Magda till vårdcentralen. Denna gången togs halsodling och doktorn sa att svar skulle komma på fredagen. Magda uppmanades att äta Ipren som både tog febern och svullnaden.

På fredagen gick Magda omkring som om äggsjuk höna. Kompisarna skulle iväg och hon vilke med. Vi hade sagt att hon inte fick åka förrän doktorn ringt.

När eftermiddagen kom hade ingen doktor ringt så jag kontaktade vårdcentralen.

En sjuksköterska svarade och förklarade för mig att man inte kunde äta penicillin för lilla minsta och att proverna inte visade något. Därför var det en kraftig förkylning och mot virus hjälpte inte penicillin.

Hur jag än försökte förklara för henne att vi absolut inte var den typen av personer som krävde penicillin för lilla minsta lyssnade hon inte. Så jag tackade för samtalet och Magda åkte med kompisarna. Det var ju bara en förkylning.

Vissa dagar har Magda haft så svårt att svälja att hon gråtit. Man kan höra när hon pratar hur grötig hon är i halsen. Men hon har kämpat på med Ipren, honungsvatten och Strepsils.

Så igår kom ett brev på posten. Till Magda.

Det var läkaren som Magda och gubben träffat på vårdcentralen. Han skrev att han upprepade gånger ringt på Magdas mobil samt på hemtelefonen. Men eftersom varken Magda eller gubben svarar på dolt nummer visste de att doktorn ringt. Jag jobbar ju och har inte uppmärksammat att någon ringt. För på min mobil har ingen läkare ringt.

Anledningen till att doktorn skickade brevet var att odlingen från Magdas hals visat på bakterier och hon skulle äta penicillin igen.

Hm! Hur var det nu sköterskan avläste provsvaren?

Host! Host!

Provsvaren visade ingenting och Magda hade bara en förkylning och mot virus hjälpte inte penicillin. Visst ja! Man kan inte äta penicillin mot minsta lilla.

Förtroende för min vårdcentral? Glöm det!

Magda har nu börjat äta penicillin igen. Så får vi se om hon kanske kan få börja må riktigt bra.

Skit sommarlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar