Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 20 juli 2015
Kyckling- och bacongratäng
Maja lagade mat idag. Det blev en kycklingfilé och gubben tyckte det var riktigt gott. Ovanligt att få höra just de orden från honom om kyckling.
Max kom inom och smakade.
- Mamma, vilken god mat du lagat.
- Det är inte jag som lagat mat. Det är Maja.
- Oj, säg inte till henne att det var gott, utbrast Max med kyckling i munnen.
700 gram kycklingfilé
1 paket bacon
Ca 1 kruka persilja
5 dl cream fraiche
3 tsk Dijonsenap
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
Dela bacon i mindre delar. Stek.
Lägg kycklingfiléer i en ugnsfastform.
Fördela bacon över filéerna.
Hacka persiljan.
Blanda ihop cream fraiche, dijonsenap, ost, persilja, salt och vitpeppar.
Gratinera i ugn 220 grader i cirka 25 minuter.
Använder du frusna filéer räkna med 10 minuter till.
Servera till ris och en sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar