lördag 5 mars 2016

Boggryta med svamp



Jag lagade en boggryta till familjen men till mig bytte jag ut fläskköttet mot 1 msk av respektive sojabönor och kikärtor. Kalvfond bytte jag ut mot grönsaksbuljongpulver.



650 gram picknicbog
1 solovitlök
100 gram morötter
1 påse blandsvamp (100-150 gram)
1 tsk timjan
5 dl vatten
2 msk kalvfond
3 msk soja
1 lagerblad
1 apelsin
2 tomater
3 salladslök
1 påse salladsmix
1 1/2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Tärna köttet i små bitar.
Skiva vitlöken.
Slanta morötterna.
Kvarta svamparna.
Fräs timjan, svamp, kött och vitlök.
Tillsätt morötterna, vatten, fond, soja och lagerblad.
Koka på medelvärme i 15 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red eventuellt med lite maizena redning utrört i vatten.
Skala och dela apelsinen i mindre bitar.
Tärna tomat och skiva salladslök.
Blanda ihop med salladen.
Rör ihop olivolja, vinäger, salt och svartpeppar.
Ringla vinigretten över salladen.

Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar