fredag 11 mars 2016

Kikärtsbiffar


Lagade enkla kikärtsbiffar. Väldigt goda. Av halva detta receptet blev det tre biffar. Perfekt med två biffar och grönsaker till middag för mig. 

2 burkar kokta kikärtor, à 400 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk maizena majsstärkelse
1 tsk No Egg + 2 msk vatten (1 ägg)

Skölj kikärterna väl och låt rinna av.
Skala och hacka lök och vitlök fint.
Mixa kikärter, lök och vitlök.
Blanda med salt, svartpeppar, majsstärkelse och (No-egg) ägg till en smet.
Klicka ut smet i stekpannan, platta ut till biffar, 1 cm tjocka.
Stek i 2–3 minuter per sida på medelvärme.

Servera med grönsaker och tzatziki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar