lördag 12 mars 2016

Svamprisotto




Jag lagade en vegansk alternativ risotto. Inte gjorde jag på rätt" sätt men det blev ganska bra ändå.
Till gubben strimlade jag lite salami och toppade hans tallrik med.
Salladen var en enkel sallad med grönt, tomat, gurka och lite mangobalsamico.


1/2 gul lök
1/2 solovitlök
4 dl arborioris
8 dl vatten
2 msk fond
150-200 gram champinjoner
1 paket frusna sojabönor
1-2 dl vegansk riven ost
1/4 tsk salt
1 krm salt

Hacka löken och hälften av vitlöken.
Fräs lök och vitlök i cirka 1 minut.
Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter.
Häll i vatten och fond.
Låt sjuda 15-20 minuter eller tills riset nästan är färdigt. Ska vara klibbigt.
Skiva svampen.
Stek svamp och pressa ner vitlök.
Tillsätt salt och svartpeppar.
Vänd ner sojabönor och stek cirka 2 minuter.
Bland ner ost och svampblandningen i riset.

Servera risotton med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar