lördag 19 mars 2016

Kryddig karré med rostade rotsaker



Familjen åt karré medan jag stekte veganska köttbullar från Anamma.

Såsen tyckte gubben passade väldigt bra till köttets kryddning. För mig passade den lika bra till rotsakerna.

600 gram karré
1 kg potatis
400 gram morötter
1 msk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 liten burk iFraiche (Cream Fraiche)
1 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar

Skala och dela potatis och morot i mindre bitar.
Lägg på en plåt.
Gnid in rotsakerna i olja och krydda med salt och peppar.
Gratinera i ugn 225 grader i cirka 25 minuter.
Blanda spiskummin och rökt paprikapulver.
Skiva karré om du köpt hel.
Gnid in kryddblandningen.
Stek köttet i olja i cirka 3-4 minuter på varje sida.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda iFraiche med dragon, vinäger och 2 krm salt samt 1 krm svartpeppar.

Servera rotsaker, karré och dragonfraichesåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar