Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
tisdag 1 mars 2016
Ugnsbakad lax med romanesco och romsås
Riktigt gott tyckte gubben. Lax är alltid lyckat. Romsåsen var väldigt god.
Själv testade jag chorizo från Astrid och aporna. Det var INTE en hit.
Romanesco var en nyhet för oss. Positiv överraskning. Om du är nyfiken på vad denna vackra ljusgröna grönsak är så klicka här.
700 gram laxfilé
1/2 huvud romanesco
1 rödlök
1/2 citron
1 1/2 dl iFraiche
1 burk ishavsrom
salt
svartpeppar
morötter
Smörj en ugnsfast form och lägg i laxen.
Salta och peppra.
Sätt in i mitten av ugn 175 grader i 20 minuter.
Koka upp saltat vatten i en kastrull.
Skär romanesco i buketter.
Koka i 4 minuter.
Låt rinna av i ett durkslag.
Skala och hacka löken fint.
Riv skalet från citronen.
Blanda lök, citronskal, iFraiche och ishavsrom i en skål.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär citronen i klyftor.
Servera laxen med kokt potatis, romsås, romanesco, riven morot och citronklyftor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar