söndag 20 mars 2016

Dillkyckling



500 gram kycklinglårfilé
200 gram morötter
1 gul lök
1 paket dill
3 msk kycklingfond
1 liter vatten
2 lagerblad
2 dl iMat (matlagningsgrädde)
2 1/2 msk socker
1 1/2 msk ättika
Maizena majsmjöl
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skala och slanta morötter.
Skiva löken tunt.
Hacka dill.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Koka upp fond och vatten.
Tillsätt kycklingen.
Behövs det så tillsätt vatten så att kycklingen är täckt.
Låt koka några minuter och skumma.
Tillsätt morötter, lök, lagerblad och salt.
Koka i 10 minuter.
Tillsätt iMat (grädde).
Koka upp och red med maizena (1-2 msk) utrört i lite vatten.
Dra ner värmen.
Vänd ner dillen och smaka av med socker och ättika.
Tillsätt lite i taget och smaka av hela tiden. Tills du hittar en balans mellan sötma och syra som just du gillar.

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar