tisdag 29 mars 2016

Laxbiffar med currysås och tomatsallad


När jag kom hem från jobbet idag stod gubben och stekte laxbiffar. Tog därför tillfället i akt för att prova en ny produkt som jag hittade på Coop.


Tofuburgare från Astrid och aporna. Jag blir alltid glad när jag hittar nya produkter att testa.

Förpackningen innehåller två burgare som kan ätas både kall och varm.

Burgarna höll inte riktigt ihop när de stektes och föll isär väldigt lätt när jag åt den. Blev lite besviken på smaken. Tror jag blev lurad av Oak smoked. Jag gillar rökig smak men denna burgaren smakade inte alls rökt. I min mening i alla fall.

Gubbens laxbiffar var tydligen goda. När både Maja och Magda väl blivit övertalade att smaka.

Fisken (lax) kom redan som färs i matkassen men du gör enkelt egen med mixer. Var bara försiktig så du inte mixar för länge.

600 gram laxfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1 chili
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

2 tomater
1/2 rödlök
1 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

2 dl iFraiche (Cream Fraiche)
2 tsk curry
2 krm salt
1 krm svartpeppar

1 kg potatis

Skala potatis.
Skär potatisen i klyftor eller strips.
Lägg på en plåt.
Krydda med salt och svartpeppar.
Ringla över olivolja.
Rosta i ugnen i 30 minuter eller tills potatisen är klar.

Blanda ägg, ströbröd och vatten.
Låt stå några minuter.
Kärna ur och finhacka chili.
Blanda ner fiskfärsen och chili i äggblandningen.
Krydda med salt och svartpeppar.
Forma till biffar.
Stek biffarna på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida.

Tärna tomater och finhacka rödlöken.
Blanda med balsamicovinäger, olivolja, salt och svartpeppar.

Blanda iFraiche, curry, salt och svartpeppar.

Servera biffarna med strips, currysås och tomatsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar