Några blåbär hade tydligen hamnat bland lingonen. |
Hösten är på ingång även om det fortfarande är ganska varmt ute.
Lagade en höstlig gryta till familjen. Lingon, enbär, timjan och svartvinbärsgelé passar perfekt ihop.
Jag använder iMat men det går lika bra att använda grädde, mjölk och/eller vatten.
- Gott, för att vara kyckling, tyckte gubben.
Det tar jag som beröm.
800-900 gram kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk enbär
1 tsk timjan
3-5 dl iMat
1 msk fond (jag använde kalv)
1 msk soja
1 tsk balsamvinäger
knappt 1 dl svartvinbärsgelé
1 dl lingon
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Stek så kycklingen får lite färg. Plocka upp kycklingen och lägg vid sidan.
Mortla enbär, timjan, salt och svartpeppar.
Häll iMat i pannan. Tillsätt fond, soja, vinäger, gelé och kryddblandningen.
Puttra samman i några minuter.
Red av såsen tills du är nöjd.
Lägg i kycklingen och låt puttra i 20-38 minuter eller till kycklingen är klar.
Strö över lingonen precis innan servering.
Servera med kokt potatis, svartvinbärsgelé, inlagd gurka och sallad.
Stek så kycklingen får lite färg. Plocka upp kycklingen och lägg vid sidan.
Mortla enbär, timjan, salt och svartpeppar.
Häll iMat i pannan. Tillsätt fond, soja, vinäger, gelé och kryddblandningen.
Puttra samman i några minuter.
Red av såsen tills du är nöjd.
Lägg i kycklingen och låt puttra i 20-38 minuter eller till kycklingen är klar.
Strö över lingonen precis innan servering.
Servera med kokt potatis, svartvinbärsgelé, inlagd gurka och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar