torsdag 26 juni 2014

Dubbelpanerad torskfilé med kall sås



Trodde det skulle bli mer än jag och gubben till middag idag men här sitter vi i vår ensamhet. Tur att gubben älskar fisk och äter mycket. 1 kg torskfilé är väldigt mycket till två personer.


1 kg torskfilé
mjöl
3 ägg
ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar


Sås:
2 dl creme fraiche
1 tsk chilisås
1 bubbla dill
1/2-1 tsk flytande honung
2-3 krm salt

Rör ihop ingredienserna till såsen.
Låt stå kallt.


Torskfilé:
Använd tre tallrikar. Häll upp mjöl i en, vispa  upp ägg i den andra och häll upp ströbröd i den tredje.
Blanda ner salt och vitpeppar i ströbrödet.
Vänd torskfiléerna i mjöl, ägg och sist ströbröd.
Stek fisken i rikligt med smör 3-5 minuter per sida.

Servera med kokt potatis och kokt sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar