Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 26 juni 2014
Dubbelpanerad torskfilé med kall sås
Trodde det skulle bli mer än jag och gubben till middag idag men här sitter vi i vår ensamhet. Tur att gubben älskar fisk och äter mycket. 1 kg torskfilé är väldigt mycket till två personer.
1 kg torskfilé
mjöl
3 ägg
ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sås:
2 dl creme fraiche
1 tsk chilisås
1 bubbla dill
1/2-1 tsk flytande honung
2-3 krm salt
Rör ihop ingredienserna till såsen.
Låt stå kallt.
Torskfilé:
Använd tre tallrikar. Häll upp mjöl i en, vispa upp ägg i den andra och häll upp ströbröd i den tredje.
Blanda ner salt och vitpeppar i ströbrödet.
Vänd torskfiléerna i mjöl, ägg och sist ströbröd.
Stek fisken i rikligt med smör 3-5 minuter per sida.
Servera med kokt potatis och kokt sparris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar