tisdag 3 juni 2014

Pasta med paprika- och pestosås



Otroligt enkel vegetarisk rätt. Ungarna åt och Max sa det var gott trots att han inte gillar pesto.

Jag fuskade och använde mig av färdigköpt pesto. En burk på 185 gram. Vill du göra egen hittar du recept här.

Jag blandade  både  röd och gul paprika men det fungerar lika bra med samma sorts paprika.

3–4 paprikor
4–5 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
2-3 dl grön pesto
1 dl Gottimaten
2 dl mjölk
salt
svartpeppar
parmesan eller annan ost

Samtidigt som du kokar pastan gör du såsen.
Dela, kärna ur och strimla paprikan. 
Skala och skiva vitlöksklyftorna.
Hacka persilja.
Fräs paprikan i en gryta i cirka 5 minuter.
Rör om då och då.
Tillsätt vitlöken och fräs cirka 3 minuter. Blanda i persiljan och fräs cirka 1 minut. Blanda ner peston, mjölk och Gottimaten och koka upp.
Tillsätt den avrunna pastan.
Låt allt bli genomvarmt. 
Smaka av med salt och peppar. 
Servera med riven ost och sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar