onsdag 11 juni 2014

Ugnspannkaka med medelhavssmaker



I en ugnspannkaka kan man stoppa vad man gillar. Perfekt för att bli av med rester.

Denna varianten går utmärkt att göra vegetarisk genom att utesluta bacon. Man kan också servera bacon bredvid. Som tillbehör till de som vill ha.

Jag stekte lök och bacon i ugnsformen men det går utmärkt att göra det på spisen och sedan lägga det i en ugnsform.

En maträtt som gick hem hos alla. Lyckat!

4 1/2 dl mjöl
9 dl mjölk
6 ägg
1/2 tsk salt
1 msk torkad basilika eller en kruka färsk
100 gram soltorkade tomater
300 gram fetaost
3 paket bacon
10 körsbärstomater
1 gul lök

Vispa ut mjöl i mjölk och tillsätt äggen.
Rör till slät smet.
Hacka gul lök och bacon.
Stek lök och bacon i en ugnsform.
Hacka soltorkade tomater och dela körsbärstomater.
Häll smeten i ugnsformen.
Tillsätt soltorkade och färska tomater.
Smula över fetaosten.
Grädda i ugn 220 grader i 20 minuter.

Servera med sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar