måndag 9 juni 2014

Gorgonzolasås



Maja lagar mat idag. Det blir vegetarisk pastasås. Givetvis börjar den manliga delen av familjen beklaga sig. Vegetariskt är inget för vuxna män. Så gubben stekte några korvar.

Efter maten satte jag och Maja oss ute för att plugga inför det sista provet. Av någon konstig anledning har Maja missat provet om litteraturen under antiken. Så det blev en kväll med Homeros, Aristoteles och Apollon medan solen sakta sjönk.



150 gram gorgonzolaost
3 dl Gott-i-maten (eller grädde)
4 dl mjölk
1 msk flytande honung
maizena
salt
svartpeppar
2 msk smör

Smält smör i en kastrull.
Tillsätt vätskan och koka upp.
Rör i honung.
Vänd ner osten och låt den smälta.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red om det behövs.

Servera med kokt pasta och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar