692 gram hel kotlett
1 gul lök
1/2 solovitlök
2 dl Ifraiche (Cream fraiche)
2 msk kalvfond
1 1/2 dl vatten
3 tsk dragon
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 gurka
1/2 påse morötter
1 röd paprika
1/2 citron
3 msk olivolja
Hacka lök och vitlök.
Fräs löken i några minuter.
Tillsätt Ifraiche.
Låt Ifraiche smälta och tillsätt kalvfond, vatten och dragon.
Koka upp såsen och krydda med salt och svartpeppar.
Skiva köttet i 1 centimeter tjocka skivor.
Bryn tills de får din färg.
Krydda med lite salt och svartpeppar.
Lägg över kotletterna i en ugnsfast form.
Häll såsen över och gratinera i 200 graders ugn i 15 minuter.
Skiva gurka och paprika.
Skala och riv morötterna.
Blanda allt med saften från citronen, olivolja, 2 krm salt och knappt 1 krm svartpeppar.
Servera med stekt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar