Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 17 april 2016
Oregano- och paprikakryddad kotlett
Det var riktigt roligt att laga mat tillsammans med gubben idag.
Han tog hand om potatis och kött medan jag fixade marinad, sallad och rödlökskräm.
690 gram kotlett
1 msk oregano
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk olivolja
1 kg potatis
1 stor röd paprika
olivolja
salt
svartpeppar
Rödlökskräm:
1 rödlök
2 dl iFraiche (Cream fraiche)
1-2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gurksallad:
1/2 gurka
2-3 salladslök
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
1/2 paket dill
1-2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Blanda oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar med olivolja.
Har du hel kotlett så skiva köttet.
Jag tycker det är enklast att marinera om man lägger kött tillsammans med marinaden i en fryspåse.
Du kan också använda mindre olivolja och bara massera in kryddblandningen i köttet.
Medan köttet marineras skala och klyfta potatisen.
Lägg potatisen på en ugnsfast form.
Ringla över olivolja.
Krydda med salt och svartpeppar.
Stek i ugnen 220 grader i 25-30 minuter.
Strimla paprika.
Tillsätt paprika i klyftpotatisen och stek klart.
Stek kotletterna 3-4 minuter på varje sida.
Gurksallad:
Blanda honung, olivolja och citronsaft.
Hacka och tillsätt dill.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tärna gurka.
Strimla salladsblad.
Blanda ihop allt.
Rödlökskräm:
Hacka löken fint.
Blanda lök och iFraiche.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar