söndag 3 april 2016

Rotsaksgratäng med skinka och sallad



Enligt receptet skulle det vara skinka i gratängen men gubben var så snäll och bestämde att skinkan kunde serveras bredvid istället.

Givetvis går det att tillaga gratängen med vanliga mejeriprodukter istället för mjölkfritt.


1 kg potatis
1 gul lök
300 gram morötter
2 palsternackor
1/2 solovitlök
2 1/2 dl iMat
3 dl havremjölk
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

1/4 burk grillad paprika
1/2 rödlök
1/2 påse rucola
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1-2 krm salt
1/2 krm svartpeppar

Skala och skiva lök, rotfrukter och potatis.
Hacka vitlöken.
Blanda allt tillsammans med iMat och havremjölk.
Krydda med salt och svartpeppar.
Lägg blandningen i en ugnsfast form.
Gratinera i ugn 200 grader i 35-40 minuter.

Skiva paprikan tunt.
Hacka rödlöken fint.
Rör ihop vinäger, olja, salt och svartpeppar.
Blanda samman paprikan, rödlöken och vinigretten.

Servera med strimlad rökt skinka och stekt tofu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar