söndag 3 april 2016

Pasta med grillad paprika och kronärtskocka


Väldigt enkel och god pastarätt. Vegetarisk på grund av äggpastan och parmesanost men kan enkelt göras om till vegansk med andra ingredienser.

3 tomater
1 dl olivolja
1 solovitlök
3/4 burk (500 gram) grillad paprika
1 burk (400 gram) kronärtskockshjärtan
1 påse (40 gram) riven parmesan
2-3 krm salt
1 krm svartpeppar

Koka upp vattnet till pastan i en stor kastrul.
Kryssa tomaternas skinn på ovan- och undersidan.
Lägg ned tomaterna i det kokande vattnet i cirka 20 sekunder.
Lyft upp tomaterna och lägg dem i en skål med iskallt vatten.
Skala tomaterna så att skinnet är borta och skär sedan tomaterna i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna.
Tillsätt hackad vitlök och tomaterna.
Koka pastan.
Dela paprika och kronärtskockor i mindre bitar.
Vänd ner i stekpannan.
Tillsätt den färdigkokta pastan.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Strö parmesan över.

Servera med sallad och mer parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar