lördag 5 november 2016

Bakad potatis och baconröra

Idag får familjen enkel middag. Imorgon vankas middag för storfamiljen. Alla barn kommer hem med respektive och barnbarn. Totalt blir vi 12 personer som ska äta söndagsmiddag.

8 bakpotatis
4 paket bacon
1 röd lök
1 purjolök
1 gul paprika
1/3 salladskål
1 liten burk majs
4 dl creme fraiche
1 dl majonnäs


Skär ett kryss i varje potatis.
Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Baka i 200 graders ugn tills potatisen är mjuk (45-60 minuter).
Strimla och stek bacon och låt det svalna.
Strimla purjolök och salladskål.
Hacka rödlök fint.
Tärna paprikan.
Häll av vätskan från majsen.
Blanda ihop alla ingredienser med majonnäs och creme fraiche.

Servera potatis med smör och pommes frites krydda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar