fredag 18 november 2016

Biffar med dragonsås


Idag drygade jag ut matkassen med extra köttfärs och grädde i såsen. När det bara var Niklas och tjejerna räckte det men med två extra vuxna killar blir det lite snålt. Med lite extra färs och grönt blir det till och med en lunchlåda till Oskar.

1 kg blandfärs
1/2 gul lök
4 dl vatten
1 msk balsamicovinäger
3 msk kalvfond
1 msk soja
1/2 msk dragon
1/2 citron
1 dl ströbröd
1 ägg
Maizena majsredning
salt
svartpeppar
1/2 gurka
1/2 rödlök
1 1/2 msk olivolja
1/2 tsk honung


Skala och finhacka löken.
Fräs hälften av löken i en kastrull.
Häll över 3/4 av vattnet, balsamicovinäger, fond, soja och dragon.
Låt koka ihop minst 10 minuter.
Tillsätt grädde och koka upp.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Red med maizena.
Riv det yttersta skalet på citronen och pressa ut saften.
Blanda ströbröd med resten av vattnet, ägg, resten av löken, färs, citronskal och citronsaft.
Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Forma till biffar och stek på medelhög värme i 3-4 minuter på varje sida.
Skiva löken tunt. Jag använde mandolin.
Tärna gurkan.
Blanda ihop olivolja, honung, 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.
Vänd ner lök och gurka bland dressingen.

Servera med kokt potatis.

1 kommentar: