Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 21 november 2016
BBQ-kryddade kycklingdrums
Veckans första middag ur matkassen från Veckans middag blev kyckling. Kycklingen kom från Lagerbergs och var färdigkryddade med BBQ.
1,1 kg
300 gram morötter
1 gul lök
1/2 solovitlök
1 msk basilika
2 dl yoghurt
1/2 citron
1 msk honung
salt
svartpeppar
1/2 gurka
1/2 påse salladsmix
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk dijonsenap
Stek kyckling i ugnen på 200 grader i 30 minuter eller tills klara.
Skala morötter och tärna i små bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Koka pasta enligt paketen.
Stek morötter, lök och vitlök ett par minuter.
Blanda pasta, basilika, 3 krm salt och 1 krm svartpeppar och stek någon minut.
Blanda yoghurt med skal och saft från citron, honung, 1 krm salt och knappt 1/2 krm svartpeppar.
Skiva gurka.
Rör ihop olivolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar.
Vänd ner gurka och sallad i dressingen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar