måndag 21 november 2016

BBQ-kryddade kycklingdrums


Veckans första middag ur matkassen från Veckans middag blev kyckling. Kycklingen kom från Lagerbergs och var färdigkryddade med BBQ.

1,1 kg
300 gram morötter
1 gul lök
1/2 solovitlök
1 msk basilika
2 dl yoghurt
1/2 citron
1 msk honung
salt
svartpeppar
1/2 gurka
1/2 påse salladsmix
2 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk dijonsenap

Stek kyckling i ugnen på 200 grader i 30 minuter eller tills klara.
Skala morötter och tärna i små bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Koka pasta enligt paketen.
Stek morötter, lök och vitlök ett par minuter.
Blanda pasta, basilika, 3 krm salt och 1 krm svartpeppar och stek någon minut.
Blanda yoghurt med skal och saft från citron, honung, 1 krm salt och knappt 1/2 krm svartpeppar.
Skiva gurka.
Rör ihop olivolja, vinäger, senap, salt och svartpeppar.
Vänd ner gurka och sallad i dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar