tisdag 29 november 2016

Köttfärsfyllda cannelloni i tomatsås

Medan jag åt zucchini- och kikärtsbiffar fick familjen cannelloni. Eller Maja och Oskar. Magda och Simon var på middagsdate och gubben ligger i soffan och är sjuk. Ynkligare än en man med feber får man leta efter. Tycker riktigt synd om honom.


Oskar vågade prova mina biffar också. Kul med personer som vågar prova.

600 gram blandfärs
Cirka 300 gram färska lasagneplattor
1/2 dl ströbröd
1 1/2 dl vatten
1 gul lök
1/2 solovitlök
2 burkar krossade tomater (400 gram*2)
1 ägg
1 påse riven ost (150 gram)
1 tsk salt
1 msk oregano
1/2 tsk socker
1 krm svartpeppar

Hacka vitlök.
Fräs vitlöken hastigt.
Häll i krossade tomater, 1 dl vatten, 1/2 tsk salt, 1/2 krm svartpeppar, oregano och socker.
Låt koka ihop och småputtra under tiden du förbereder resten.
Blanda ströbröd och 1/2 dl vatten.
Låt stå.
Hacka löken fint.
Blanda ner köttfärs, lök, ägg, 1/2 tsk salt och 1/2 krm svartpeppar i ströbrödet.
Skär lasagneplattor så de passar i två rader i din ugnsfast form. Cirka 10 - 15 centimeter långa.
Fördela köttfärs på lasagneplattan.
Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfastform.
Häll över tomatsåsen.
Strö över ost.
Gratinera i ugn 200 grader i 30 minuter.

Servera med sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar