Snabb och enkel wok. Använd de grönsaker du gillar. Paprika, strimlad morot och sockerärtor passar också bra.
600 gram varmrökt sidfläsk
1 liten tumme ingefära
1 lime
2 msk soja
1/2 dl sweetchilisås
1/2 röd chili
1 rödlök
1/2 purjolök
1 broccoli
1 burk böngroddar
Skala och riv ingefäran.
Lägg i en liten skål.
Pressa saften ur limen.
Håll limesaft över ingefäran tillsammans med soja och sweetchilisås.
Blanda.
Strimla fläsket.
Kärna ur chilin och hacka fint.
Skala och strimla rödlök.
Strimla purjolök.
Dela broccolin i små buketter.
Häll av vätskan från böngroddarna.
Koka nudlar enligt förpackning och spola med kallt vatten.
Bryn köttet på hög värme så det får fin färg.
Lägg på papper eller i durkslag för att fettet ska rinna av.
Fräs grönsakerna.
Tillsätt köttet, nudlar och sås.
Låt allt bli varmt.
Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar