tisdag 8 november 2016

Köttbullar i rosmarinsås



- Vad gott det var, mamma. Såsen var jättegod.

Kul att få en sådan kommentar.

Köttbullar:
600 gram nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 solovitlök

Sås:
3-4 dl grädde (iMat)
1 tsk soja
1 msk kalvfond
1/2 msk Dijonsenap
2 krm rosmarin
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 msk maizena majsredning+lite vatten

Sallad:
1 apelsin
1/2 purjolök
1/2 påse bladspenat
1 klyfta rödkål
1/2 dl tranbär
3 msk olivolja
1 1/2 msk balsamicovinäger
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar

Blanda färs, ägg och vitlök.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda färsen till en jämn smet och rulla köttbullar.
Stek köttbullar på medelhög värme.
Tillsätt grädde, soja, kalvfond, senap och rosmarin bland köttbullarna och låt småputtra i minst 10 minuter. Gärna längre.
Red eventuellt med maizena och vatten.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Ansa och strimla purjolök.
Skala apelsinen och skär den i tärningar.
Strimla rödkål.
Blanda ihop spenat, rödkål, purjolök, apelsin och tranbär.
Rör ihop olivolja, balsamicovinäger, salt och svartpeppar.
Ringla dressingen över salladen

Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar