tisdag 29 november 2016

Zucchini- och kikärtsbiffar med morotstzatziki


I måndagsmorse bar inte benen mig i trappan utan jag ramlade nerför trappan. De bara vek sig och jag kanade ner på underbenen. Tror jag spände varenda muskel i kroppen för förutom blå fot värker hela kroppen. Därför jobbade jag hemifrån både igår och idag. Litade inte på styrkan i  benen. Inte på kroppen i övrigt heller för den delen.


Fick mig en tankeställare eftersom det inte är första gången jag ramlar på grund av att benen ger upp. Har därför bokat tid till doktorn. Lika bra att kolla upp mitt skraltiga lekamen.

Biffar:
1 burk kikärtor (400 gram)
1 zucchini
1/2 rödlök

1 schalottenlök
1/2 solovitlök
1/2 dl majsmjöl

1 msk av spadet från kikärtorna
1/2 dl olivolja
1 tsk salt


Morotstzatziki:
1 dl iFraiche
1 morot
1/4 solovitlök
1 krm salt
lite svartpeppar
 

Riv zucchini, rödlök, schalottenlök och vitlök. 
Lägg i ett durkslag och salta. 
Låt stå i minst 10 minuter. 
Spara lite av spadet. Cirka 1 msk. 
Skölj kikärtorna väl.
Mixa kikärtor i en matberedare eller med gaffel.
Pressa ut så mycket vätska du kan.

Blanda ihop allt i en skål. 
Tillsätt majsmjöl, spadet, olivolja och salt.
Forma till biffar (6-8 beroende på storlek) och stek gyllenbruna.


Skala och riv morot. 
Blanda med iFraiche.
Pressa i vitlök. 
Krydda med salt och svartpeppar.

Servera med morotstzatzik och sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar