fredag 18 november 2016

Skinklasagne


Mat som uppskattades av alla.

Snabbt och enkelt. Faktiskt ganska skönt att inte göra både köttfärssås och ostsås till en lasagne. Tänk att bara detta räckte.

Var orolig att lasagnen skulle bli vattnig för det var ganska mycket väska i skinkröran men det blev perfekt.

2 paket rökt skinka a 120 gram
1 paket lasagneplattor
1/2 rödlök
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl creme fraiche
150 gram riven ost
3-4 krm salt
1 1/2 krm svartpeppar

Strimla skinka, lök och paprika.
Fräs allt några minuter.
Krydda med salt och svartpeppar.
Häll över krossade tomater, vatten och fond.
Låt koka ihop cirka 5-8 minuter.
Vänd ner creme fraiche.
Varva lasagneplattor med skinkröran.
Börja och sluta med plattor.
Toppa med riven ost.
Gratinera i 200 graders ugn i 25 minuter.

Servera med sallad.  Jag serverade med en enkel grönsallad och en vitkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar