Min tallrik med Vegme-burgare istället för kyckling |
Väldigt god och enkel potatissallad. Perfekt för de som inte gillar traditionell potatissallad eftersom detta är som en pesto till potatis. Servera gärna flingsalt till för de som vill ha mer salt. Potatis kräver en del salt fast jag tycker det är bättre att var och en saltar mer på sin egna tallrik. Smaken är ju som baken.
2 kg potatis
1 kruka basilika
1 1/2 dl olivolja
1/2 solovitlök
2 msk balsamicovinäger
60 gram parmesan
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Skala och dela potatis i mindre bitar.
Koka tills mjuka.
Häll av vattnet.
Mixa basilika, olivolja och vitlök.
Rör ner balsamicovinäger och parmesan.
Blanda ner örtoljan med potatisen.
1 kg hel kyckling
1/2 solovitlök
1 krm cayennepeppar
1 tsk timjan
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
Blanda ihop cayennepeppar, timjan, pressad vitlök, salt, svartpeppar, rödvinsvinäger och olivolja.
Gnid in kryddblandning på kycklingen.
Stek i 200 graders ugn i 35-40 minuter.
Tranchera kycklingen.
Servera med babyspenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar