söndag 9 april 2017

Riswok med räkor och Vegme grytbitar


Snabb matlagning. Vill du att det sak gå ännu snabbare så kan du förbereda både det kokta riset, de strimlade/hackade grönsakerna och såsen.

När grönsakerna var färdig i woken tog jag bort min portion och blandade ner Vegme grytbitar och frusna gröna ärtor.



I woken tillsatte jag räkor som legat i lake och ärtor. De frusna ärtorna tinas snabbt i woken och räkorna ska precis bara värmas.



4 portioner kokt ris
2 palsternackor
4 morötter
 1 liten gul lök
3 salladslökar
1 dl gröna ärtor
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
3 msk olivolja
1 msk agavesirap/honung
1 msk balsamicovinäger
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
räkor


Koka riset.
Skala och riv palsternacka oh morot.
Hacka löken fint.
Strimla salladslöken.
Stek grönsakerna tills de får fin färg.
Blanda olja, tomatpuré, balsamicovinäger, agave sirap, salt och svrtpeppar.
Häll i riset.
Tillsätt paprikapulver.
Stek någon minut.
Tillsätt såsen i woken och blanda runt ordentligt.
Precis innan servering vänd ner räkor och frusna ärtor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar