torsdag 13 april 2017

Köttbullar asian-style


Idag mår jag bättre och kände verkligen för att laga mat. Familjen fick köttbullar med vitlök, sweet chilisås och koriander. Själv blev det de sista biffarna från Risenta som jag hade i frysen. 

Jag lagade köttbullarna och såsen i god tid för att slippa stressen med mycket på gång samtidigt. Stress och Lotta är ingen bra kombintion. När risen kokade satte jag på plattan igen för att värma upp sås och köttbullar. 

Köttbullarna och såsen gick hem. Jag fick stoppa Magda när jag hittade henne vid spisen för att provsmaka. Några köttbullar skulle få finnas kvar till middagen. 


600 gram blandfärs
1/2 solovitlök
1 knippa färsk koriander
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
200 gram morötter
1/2 rödlöken
2 dl creme fraiche
1/2-1 dl sweet chilisås
2 dl mjölk
salt
svartpeppar

Riv eller pressa vitlöken.
Finhacka koriander.
Blanda hälften av vitlök och koriander med ströbröd och vatten.
Blanda i 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Låt stå 5 minuter.
Blanda ner färsen.
Forma till köttbullar. För mig blev det 20 stycken.
Stek köttbullarna runt om så de får lite färg.
Riv morötter.
Strimla löken.
Fräsch i några minuter lök och morötter samt det som är kvar av vitlöken tillsammans med köttbullarna.
Häll på creme fraiche, mjölk och sweet chilisås.
Tillsätt 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Låt koka i 10 minuter.
Blanda ner det som är kvar av koriander.


Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar