onsdag 26 april 2017

Biffar med rödbets- och äppelslaw



Enligt receptet skulle det serveras ris till men eftersom gubben inte gillar ris så kokt jag potatis och gjorde en brunsås.


600 gram blandfärs
1/2 dl vatten
1/2 gul lök
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar

3 stora rödbetor cirka 500 gram
1 äpple
1 dl majonnäs
1/3 solovitlök
3 krm salt
1 krm svartpeppar

Finhacka gul lök.
Blanda färs med vatten, gul lök, salt och svartpeppar.
Forma till biffar och stek 3-4 minuter per sida.

Skala och riv rödbetor grovt.
Tärna äpplet.
Blanda ihop rödbetor, äpplet och majonnäs.
Smaka av med vitlök, salt och svartpeppar.

Servera med potatis och brunsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar