Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 2 april 2017
Svampsås
Maten idag var inget speciellt egentligen. Familjen åt stekt kotletter till potatismoset medan jag fick en burgare från Hälsans Kök. Det som var riktigt gott på tallriken var däremot såsen.
150-200 gram champinjoner
1/2 gul lök
1/2 solovitlök
2 dl vatten
2-3 dl grädde/iMat
1 1/2 msk grönsaksbuljongpulver/svampfond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
majsredning
Skiva svampen.
Finhacka lök och vitlök.
Fräs allt i en kastrull tills löken är glansig och svampen genomstekt.
Tillsätt vatten, grädde/iMat och buljongpulver/fond.
Krydda med salt och svartpeppar.
Låt koka ihop i minst 5 minuter. Gärna längre.
Red eventuellt av såsen med majsstärkelse/vetemjöl utrört i lite vatten.
Smaka av om det behövs med kryddor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar