måndag 17 april 2017

Pasta med kronärtskocka, grillad paprika och skållade tomater


Enkel rätt som inte vinner över en köttätare till den gröna sidan men mätta blev vi.

3 tomater
1 dl olivolja
1 solovitlök
3/4 burk grillad paprika
1 burk kronärtskockshjärtan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka upp vatten.
Kryssa tomaterna på ovan- och undersidan.
Lägg ner tomaterna i det kokande vattnet i 20 sekunder.
Lyft upp tomaterna och lägg i en skål med iskallt vatten.
Skala av skinnet på tomaterna och skär i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna.
Tillsätt tomaterna och pressa i vitlök.
Låt sjuda i 5 minuter.
Dela paprika och kronärtskocka.
Vänd ner i stekpannan.
Blanda ihop grönsaksröran med pastan eller servera var för sig.
Toppa gärna med lite parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar