tisdag 11 april 2017

Rösti med dillkräm och morot- och gurksallad


Det blev inte en dag i sängen utan i fåtöljen. Avslutade måndagen med gallkolik. Det gav inte med sig trots spasmofen så att ligga var ganska omöjligt. Istället vandrade jag fram och tillbaka mellan soffa och fåtölj.

Eftersom gubben inte kom hem direkt efter jobbet fick jag bita ihop och laga mat.

Familjen fick ugnsbakad kummelfile medan jag åt en vegansk burgare.

I natt ska jag försöka sova utan muskelavslappnande. I morgon är det dags för doktorn igen. Undrar om jag kan bli klokare eller om det som vanligt blir en läkare som inte har en aning om vad som händer i min kropp.

10 potatis
3 gulbetor
1 bubbla dill
2 dl iFraiche (creme fraiche)
3-4 morötter
1/2 gurka
3 msk olivolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 msk agave sirap (honung)
salt
svartpeppar

Skala och riv potatis och gulbetor grovt.
Blanda samman med 1/2-1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Klicka ut tunna plättar i en stekpanna och stek 3-4 minuter per sida.

Finhacka dill.
Blanda ihop iFraiche och dill.
Smaka av med 2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.

Skala och riv morötter.
Tärna gurkan.
Blanda ihop olivolja, äppelcidervinäger, agave sirap, 2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.
Vänd ner morötter och gurka i dressingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar